Golfplezier voor iedereen

Pre-GVB’ers

Haal nu je GVB (handicap54) via onze pitch-en-putt baan! Op onze pitch-en-putt golfbanen kunnen wij je opleiden op weg naar clubhandicap 54 (het voormalige GVB/GolfVaardigheidsBewijs). Dat scheelt je veel tijd én geld. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen met én zonder golfervaring. Een dure uitrusting is niet nodig, het gebruik van materialen is bij de cursusprijs inbegrepen. De groepen zijn van een beperkte omvang, zodat iedere deelnemer kan rekenen op persoonlijke aandacht.  Na de praktijklessen en het regelexamen op de pitch-en-putt golfbaan krijg je baanpermissie en speel je een 9-holes qualifyingronde voor handicap 54 op een daarvoor gekwalificeerde golfbaan. Zodra je het GVB (handicap 54) op zak heeft, mag je golfen op alle golfbanen, ook internationaal.

Voor mensen die nog nooit eerder hebben gegolfd, is het volgen van onze introductiecursus overigens wel een aanrader. De GVB-cursussen bij pitch-en-putt golf bestaan uit praktijklessen, een theorieles met een multiple-choice regelexamen en tenslotte een 9-holes qualifying ronde op een daarvoor gekwalificeerde golfbaan.

Speelsterkte indicatie

Het voormalig GVB wordt inmiddels handicap 54 (hcp54) genoemd. Deze handicap is de speelsterkte indicatie van een golfer. Door een score bij te houden worden de prestaties zichtbaar. Via pitch-en-putt golf De Blanckenborg is het mogelijk om deze handicap te laten registreren.  Als een speler een qualifying ronde gaat spelen, betekent dit dat hij een ronde speelt om zijn NGF handicap te behalen of om deze eventueel bij te stellen. Zo is het GVB geen doel meer op zich, maar een logische fase in het sportleven van een golfer. Want golf is natuurlijk een sport met een enorme uitdaging om beter en vaardiger te worden!